Ervaringen met help ons helpen 0297

Wat betekend help ons helpen 0297 voor mij?

Ik kan heel kort zijn over wat help ons helpen 0297 voor mij en mijn kinderen betekend; Patries is gewoon zo iemand die op je pad komt en je red als je het niet meer weet! Iemand die altijd je back up is wanneer er een probleem is met wat dan ook! zou niet weten hoe ik het zonder haar gered zou hebben. Soms komt er iemand op je pad die net op het goede moment lijkt te komen, alsof een (reddende)engel uit de hemel valt, dat is patries en help ons helpen voor mij ♥️

Handen los-klein

Een paar jaar geleden kwam ik met Patries in contact toen zij uitdeelpunt was van Voordelig vlees. We raakten aan de praat. Ik had een enorme belasting schuld doordat ik nog op papier getrouwd was met mijn ex, terwijl ik er al 2 jaar niet meer bij inwoonde. Ik kreeg kind gebonden budget en zorgtoeslag op basis van zijn salaris. Alleen nam hij er een baan bij waar ik niks van wist en kon ik van 2 jaar alles terugbetalen. Mijn ex vond dat hij er niks mee te maken had en betaalde niks mee. Bezwaar gemaakt bij de Belastingdienst, maar dat maakte niks uit, ik had het gekregen, dus ik moest het terug betalen.

Daarna kwam de volgende tegenslag. We stonden ingeschreven bij de ouders van mijn huidige partner, omdat we illegaal op het industrieterrein woonden. Beide gescheiden en beide geen urgentie gekregen, dus we moesten wat.

Maar de ouders van mijn partner gingen verhuizen naar een seniorenwoning. Wij moesten dus een ander postadres hebben of verhuizen. Toevallig had ik nog een inschrijving staan in Zuid Holland en na 1x reageren werden we eerste en super blij met ons eerste huisje samen! Maar daar kwam de Belastingdienst weer. Omdat wij in april ons hebben ingeschreven als officieel samenwonend op hetzelfde adres moesten we beide met terugwerkende kracht kindgebonden budget en zorgtoeslag van 5 maanden terugbetalen van 2 kinderen omdat we geen alleenstaande ouders waren. Het ene gezeur was nog niet opgelost of het andere begon alweer.

We waren enorm blij met wat we kregen van Patries, kerst en Pasen en af en toe wat tussendoor! We gingen uit eten bij de wereld keuken en naar het circus, vreselijk gelachen omdat m'n partner uit het publiek werd gepikt.

Na een tijdje hadden we het financieel weer op de rit, ik had weer gewoon werk, er kon af en toe weer wat leuks, Patries wilde dat we het jaar afmaakten en met kerst namen we afscheid van Patries en Pamela.

Daarna ging het denk ik 2 jaar gewoon goed. Ik werkte als schoonmaakster, maakte wekelijks mensen hun huisje helemaal schoon, niet het werk wat ik leuk vind, maar werk is werk.

Toen kwam corona... Als je klachten kreeg bleef je thuis. Hoefde ik niet te komen, want Pietje was verkouden, de week er na was Jantje ziek. Kinderen moesten thuisblijven, kregen thuis onderwijs... Dan is het niet handig als ik met een stofzuiger rondloop. Ik raakte in paniek, van alleen het salaris van m'n partner kunnen wij niet rondkomen. Ergens anders solliciteren kon nog net, maar helaas vanwege corona niet aangenomen.

We zitten bijna tegen vrije sector huur aan in een niet geïsoleerd huis, dan nog verzekeringen en dan is het echt wel klaar. Iedereen begon te hamsteren, je kon niet meer met een boodschappenlijstje naar de winkel, want wat je wilde was er niet, of heel duur. Het is gewoon in Nederland niet te doen als je overal buiten valt omdat je net genoeg verdient.

Met schaamte stuurde ik Patries een berichtje met de vraag of als we het echt niet meer trokken we bij haar mochten komen... Ze ontving ons weer met open armen. Er werd gezegd: zeg wat je nodig hebt! Hoe moeilijk is dat zeg... Dat durf je toch helemaal niet! Volgens mij was het dezelfde dag dat er 4 of 5 boodschappen tassen vol stonden voor de deur. Met m'n mond vol tanden stond ik, tranen in m'n ogen.

Heel dankbaar zijn wij er voor en nog, we kunnen aangeven of we komen en zelfs nog keuze hebben. Het maakt ons niet zo veel uit, we zijn opgevoed met: eten wat de pot schaft. En het internet staat vol met recepten dus alles wat we krijgen kan ik wel iets van maken.

De zomer vakantie naderde, vakantie geld kwam binnen, eindelijk wat lucht dachten we! Aan Patries aangegeven, dat er weer geld was, was niet meer nodig! Maar Patries zei: Corona is nog niet voorbij hé...en dat wisten we wel, maar ze had toch gelijk . Het was en is zeker niet voorbij.

Ik zat maar thuis, een half jaar te wachten totdat ik weer gevraagd werd om te komen werken.... Ik toonde nog wel interesse naar de gezondheid van de gezinnen waar ik werkte, maar aan mij werd niks gevraagd. Ik ben na gaan denken of dit nu hetgeen is wat ik wil. Als het iemand anders uit komt mag ik komen, maar als ik ziek ben omdat ik door jou ziek ben geworden krijg ik dus ook niks. Als je dan echt kansloos bent (want zo voelde ik me echt wel) ga je nadenken wat je nu verder wilt. Wil ik nog afhankelijk zijn van anderen of je mag komen werken, wil je nog afwachten of je mag komen werken.

Nee. Van het geld wat we nu over houden omdat we boodschappen krijgen heb ik materialen gekocht om een eigen bedrijfje kunnen te starten. Dit had anders nooit gekund en zonder Patries en haar team!!!

We zijn er nog niet, maar we komen er wel.

DANK JULLIE WEL KANJERS XXXX

 

Handen los-klein

Help ons helpen 0297

Helpt ook daadwerkelijk . In het begin was t alleen  Patries die alles   organiseerde   en bergen met werk verzette met vrijwilligers

Je kan t niet bedenken,  maar buiten extra voedsel, ook mooie  kerstpaketten  en super fijn kleding

En we mochten ook deelnemen   aan culinair eten bij de  Chinees en je mag n x naar de wereld keuken

KORTOM DOOR DEZE STICHTING, BLIJF JE IN JE EIGEN WAARDE GELOVEN

Je hebt t gevoel, je hoort weer bij de samen leving.   Want  soms word je aangekeken door mensen, schulden heb je zelf  ver oorzaakt.

Klopt ook wel,   maar  niemand weet waarom hoe of of wat

Sinds een tijdje werken ze met meerdere vaste vrijwilligers(team)  en is t een officiële stichting geworden

Door dat vele extra's eet je   gezonder kan je ook  iets op zij leggen, en besteden aan bv aan  de  kapper of sparen voor n kooitje als er iemand in de familie jarig is

En  ook in deze coronatijd is hulp o zo belangrijk

Alles is flink duurder geworden. Daarom ben ik o zo dankbaar voor de hulp door jullie geboden. Diep respect voor wat jullie allemaal doen. Niet alleen voor mij, maar ook voor vele andere. En het is ook nog eens allemaal belangeloos. Ik hoop dat jullie in goede gezondheid dit fantastische werk nog vele jaren

 

Liefs.......

Handen los-klein

Beste help ons helpen 0297

Het begon met een kerstpakket. En niet zomaar eentje! 5 big shoppers vol eten niet alleen voor de feestdagen maar nog vele dagen erna.

Wanneer de feestdagen eraan komen, en je geen geld hebt voor dat beetje extra rond de feestdagen, voel je je behoorlijk beroerd. Een chocolaatje kan er niet af, laat staan vlees voor een feestmaaltijd. Of cadeautjes voor de kinderen. Je bent al blij sinterklaas te hebben overleefd.

Dan vraagt patries aan je of je een kerstpakket kan gebruiken. Nou heel graag.

Dan sla je stijl achterover. 5 big shoppers. Vol lekkers, maar nog belangrijker vol groenten en degelijke gezonde maaltijden voor mij en m'n kinderen! En een pakket om lekker samen te gourmetten!!! Het waren met recht feestdagen!

Wanneer het niet lukte om rond te komen in de week, is daar de schuur van patries. Vol gestouwd met houdbaar eten, luiers, wc papier en wasmiddel. Vooral dat laatste is een luxe. Weet je hoe duur dat is!

De zomer komt eraan. Wat gaan we doen? 6 weken op de flat. Het saaie rondje park. De kinderen willen niet meer. Ook zijn ze niet meer warm te draaien voor 'op avontuur gaan' en 'schatten zoeken' wat inhoud wandelen in hetzelfde park. Ik kijk ertegen op. Vooral heb ik het moeilijk dat mijn meisje geen mooie zomerverhalen heeft als ze weer op school komt. We hebben het gezellig samen, maar dat kan niet op tegen de verre reizen van de andere kids en de pretpark verhalen. Elke keer breekt m'n moederhart weer.

Dan is patries daar met de uitkomst. Speeldagen bij haar op de tuin! Samen spelen, knutselen zwemmen niks is te gek en alles kan. De ouders kunnen even ademen en de kinderen vermaken zich heerlijk!

Wanneer m'n meisje op school mag tekenen over het leukste in de vakantie, tekent ze over een cupcake versieren bij patries op de tuin! Wat een heerlijk moment! Ze mag ook een verhaal vertellen op school.

We mochten met patries naar pretpark, bowlen en heus kamperen!

Een tijd met een gouden randje!

Het is moeilijk in woorden uit te brengen wat het betekende voor mij en mijn kinderen om patries te hebben, die begreep zonder woorden. Die meedacht en achter en naast je staat in moeilijke tijden en situaties.

Patries, pamela en de rest,

Heel erg bedankt voor het verlichten van mijn donkere periode

 

Handen los-klein

Wij zijn heel blij met help ons helpen 0297.. ❤️het is niet alleen dat er gezorgd word dat de gezinnen eten hebben en drinken ,maar ook voor de feestdagen zorgt ze voor de gezinnen en kado's voor de kinderen. En er is Sinterklaas feest en kerst .en zijn alle gezinnen bij elkaar en is alles zo goed geregeld.Maar ook In de zomer speel dagen in Patries haar tuin.of bijv naar duinrel oa. .Maar je kan ook hulp vragen alsje ff iets niet weet bijv belasting of stichtingen ..of gemeente ..Patries is een topwijf die alles voor der gezinnen over heeft ,die ze onder haar vleugels heeft zeg maar 😊..maar ook de lieve mensen die haar helpen en veel regelen voor de gezinnen.❤️

Dankbaar❤️🥰

Handen los-klein

Patries van help ons helpen 0297 is al een lange tijd goed bezig voor gezinnen die heel weinig te besteden hebben... altijd staat ze klaar voor iedereen die het nodig heeft. Of het dag of nacht is ze staat er voor je. Voor een huis inrichten, voor eten, voor kleding, voor de kinderen die spullen nodig hebben voor alles wat een gezin nodig heeft... zij regelt het gewoon en dat vindt ik zeer bijzonder hoe ze het elke x weer voor elkaar krijgt. In het begin met haar dochter ( ook een topper) en Ze heeft de laatste tijd ook hulp van hele lieve mensen die ook vrijwillig alles doen voor gezinnen die het echt moeilijk hebben. Je hoeft hun maar wat te vragen en t word geregeld en dat is gewoon magie. Ik ben super trots op wat ze nu allemaal bereikt heeft met haar grote ❤️. Ze staan allemaal klaar vóór iedereen die zit bij help ons helpen 0297. En mijn dank is zeer groot💋

Handen los-klein

Het begon allemaal bij brood en melk...

Ik ging financieel al een tijd niet lekker, en vanaf de corona periode was en is het al helemaal elke euro omdraaien. Met mijn 3 kinderen woon ik in bij mijn moeder, dus vrijwel nergens recht op.

Toen kwam er ineens een berichtje voorbij op facebook; GRATIS BROOD EN MELK ophalen in Vinkeveen. Ik stuurde gelijk een berichtje naar degene die de oproep geplaats had. Dat was de toen voor mij nog onbekende persoon , Petra. Ze gaf me gelijk haar adres en ik kon in haar achtertuin brood komen halen. Zo was mijn vriezer elke keer gevuld met brood, de koelkast met melk. En vaak stuurde ze me een berichtje als ze weer wat had wat ik kon ophalen.

Na een aantal keren brood ophalen raken we steeds wat langer in gesprek. Nog geen idee wie zij is en wat zij doet, en vertel ik mijn situatie. Ze vertelt mij dat zij een stichting zijn en wat ze doen en verteld mij dat ik vanaf toen gelijk een van haar gezinnen zou zijn! En kwam met een mega groot boodschappenpakket aan.

Sindsdien krijgen wij elke week een pakket van de stichting. En dat is niet zomaar een pakket. Altijd verse groenten, fruit en alle nodige dingen. En aan de kinderen word elke week gedacht. Pasen konden we volop vieren, met kinderverjaardagen zijn zij er voor ons om te helpen. Versieringen, cadeaus, zelfs aan de uitdeel voor school werd gedacht!

Niet te doen, vaak met tranen van blijdschap nemen we het pakket aan!!

'Heb je nog wat nodig?' Die vraag krijg ik regelmatig. 'Kom je iets te kort?'

Het is al naar om met 3 kinderen door omstandigheden bij je moeder te wonen, en dan financieel ook helemaal klem en geen kant op kunnen, vreselijk om niet zelf voor je gezin te kunnen zorgen. Maar sinds ik een van de gezinnen ben van de stichting, heb ik weer vertrouwen en een zorg minder! Mijn kinderen en ik kunnen heerlijk en gezond eten. Aan alles word gedacht; schoolbakjes rugtassen, gymschoenen,kleding, schoencadeautjes noem maar op. Winkelen bij Blok. Ondergoed en sokken voor de kinderen. Komt er weer een berichtje voorbij op facebook; Wie heeft er een winterjas nodig?'

Het kan niet op allemaal!

Het is zo ontzettend fijn, dat je weet dat de stichting achter je staat en er voor je is, voor je kinderen. Als ik met mijn kinderen aan tafel zit bedanken we voor het eten de Stichting voor alles wat we krijgen en wat ze voor ons doen.

En dat allemaal terwijl het begon met gratis melk en brood. ❤️

Handen los-klein